Suomen ulkopolitiikan asiakirja-arkisto ja kronologia
Lisää kirjanmerkki

Tasavallan presidentin ja rouva Koiviston tutustuminen Merikasarmiin 16.1.1990 Ulkoasiainministeri Pertti Paasion tervetuliaissanat

Kunnioitettu Herra Tasavallan Presidentti ja Rouva Koivisto,

Minulla on suuri ilo ja kunnia toivottaa Teidät tervetulleiksi Merikasarmiin, ulkoasiainministeriön uusiin toimitiloihin.Ministeriö arvostaa läsnäoloanne suuresti tietoisena siitä erikoisasemasta, jonka valtiomuotomme suo Tasavallan Presidentille suhteiden hoidossa ulkovaltoihin sekä siitä Teidän, Herra Tasavallan Presidentti, henkilökohtaisesti osoittamastanne kiinnostuksesta ulkoasiainhallinnon toimintaan.

Merikasarmi koostuu pääasiassa arkkitehti Carl Ludwig Engelin harmoonisesta mestariteoksesta, jonka alkuperäinen käyttötarkoitus liittyi autonomisen Suomen Suuriruhtinaskunnan sotaväen meriekipaashin toimintoihin.

Rakennuksella on historian eri vaiheissa ollut muitakin käyttäjiä, kuten kohta saamme kuulla. Nykyisessä käytössään rakennus on ollut aivan lyhyen ajan, mutta jo nyt voidaan todeta, että Suomen ulkoasiainhallinto on saanut käyttöönsä laajemminkin verraten edustavat ja erittäin hyvin toimivat tilat.

Ennenkuin siirrymme tutustumiskäynnille on Rakennushallituksen pääjohtaja Matti K. Mäkinen luvannut esitellä lyhyen historiallisen katsauksen muodossa näitten rakennusten aikaisempia vaiheita sekä sitä prosessia, joka johti päätökseen rakennuksen nykyisestä käytöstä.

Kiertokäynnin aikana on oppaananne Merikasarmi-työryhmän sihteeri, toimistopäällikkö Martti Favorin.

Herra Tasavallan presidentti ja rouva Koivisto, vielä kerran, sydämellisesti tervetuloa ulkoasiainministeriöön!

Lisää kirjanmerkki