Suomen ulkopolitiikan asiakirja-arkisto ja kronologia
Lisää kirjanmerkki

Puolustusministerin joulutervehdys rauhanturvaajille

Hyvät suomalaiset rauhanturvaajat – Bästa finländska fredsbevarare

Kuluva vuosi on Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuosi. Elämme arvokasta ajanhetkeä itsenäisen Suomen Puolustusvoimien historiassa.
Suomalaiset rauhanturvaajat ovat olleet maailman kriisialueilla yli kuuden vuosikymmenen ajan. Se on kunnioitettava vaihe itsenäisen
Suomen ja sen Puolustusvoimien historiassa.

Teidän työllänne on suomalaisten laaja tuki ja arvostus. Operaatioihin osallistumalla saamme tietoa ja kokemuksia, joita hyödynnetään
kansallisen puolustuksemme rakentamisessa. Samalla panoksenne rauhan rakentamisessa on tärkeä. Vaikuttamalla kriiseihin niiden
syntyalueilla voimme vähentää paikallisen väestön turvattomuuden tunnetta, parantaa heidän elinolosuhteitaan ja luoda uskoa tulevaan.
Viime kädessä kriisien ratkeaminen on sen osapuolten omissa käsissä, mutta työllänne on vaikutusta lukemattomien ihmisten päivittäiseen elämään. Työnne kautta Suomi ja suomalaiset kantavat vastuutansa kansainvälisestä kriisinhallinnasta.

Hyvät rauhanturvaajat

Tänä jouluna noin 400 suomalaista rauhanturvaajaa viettää joulua poissa kotoaan, poissa läheistensä luota. Rauhoittuessamme täällä koti-Suomessa joulun viettoon, toivon samalla että myös teille löytyy hetki rauhoittua palvelustehtävienne lomassa.

Toivotan kaikille rauhanturvatehtävissä palveleville suomalaisille rauhallista joulua sekä turvallista uutta vuotta 2019. Kiitos arvokkaasta
panoksestanne ja hyvin tehdystä työstänne.

Pyydän, että välitätte kiitokseni ja joulutervehdykseni myös läheisillenne, jotka joutuvat viettämään joulunsa ilman läsnäoloanne.
Jag önskar alla finländska fredsbevarare en fridfull jul och ett säkert och tryggt nytt år 2019. Tack för det värdefulla och goda arbete ni gör.

Jussi Niinistö

Puolustusministeri

Lisää kirjanmerkki