Suomen ulkopolitiikan asiakirja-arkisto ja kronologia
Lisää kirjanmerkki

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe eronneelle hallitukselle Presidentinlinnassa 10.12.2019

Arvoisa kansanedustaja Rinne,

Kiitän Teitä ystävällisistä sanoistanne. Samalla kiitän Teitä ja hallitustanne hyvästä, joskin lyhytkestoiseksi jääneestä yhteistyöstä.

Politiikka on yllätyksellistä. Vain puoli vuotta sitten olimme tässä samassa huoneessa. Silloin pääministeri Sipilän hallitus oli väistymässä ja Teidän uusi hallituksenne aloittamassa juuri Euroopan unionin puheenjohtajuuskauden alla.

Hallitusvastuuta kantaessanne ajauduitte tilanteeseen, jossa Teidän oli pyydettävä hallituksenne eroa. Päätös oli varmasti Teille raskas, myös henkilökohtaisesti. Tapahtumat olivat poikkeuksellisia, mutta eivät ainutlaatuisia. Tällainenkin kuuluu demokratiaan ja osoittaa järjestelmän toimivuutta. Vain viikko eroilmoituksenne jälkeen maahan nimitettiin uusi hallitus.

Hyvät eronneen hallituksen ministerit,

Tulette jatkamaan työtä valtioneuvostossa maamme eteen edellisen hallituksen ohjelman pohjalta ja sen toimeenpanoa jatkaen. Omalta osaltani olen valmis jatkamaan hyvää yhteistyötämme.

Arvoisa kansanedustaja Rinne,

Kiitän Teitä ja johtamanne hallituksen ministereitä työstänne Suomen hyväksi ja toivotan Teille menestystä tulevissa tehtävissänne.

 

Lisää kirjanmerkki